Epic Monopoly II er en videoautomat fra WMS (Williams Interactive). Som navnet tilsier er det brettspillet Monopol som er inspirasjonen, og førsteinntrykket av automaten er virkelig at utviklerne har fått med mye av følelsen fra brettspillet. Det er selvfølgelig en rekke symboler og andre designelementer som er hentet fra brettspillet. For eksempel er symbolene som gir bonus et detaljert Monopol-spillebrett, som dekker to rader.

Det som virkelig fremhever Epic Monopoly II er at det er to seksjoner å spille på – ett med fem hjul og fire rader og ett «Colossal» område med hele fem hjul og 12 rader. Her er det med andre ord svært mange spennende muligheter for gevinst. Det finnes også en rekke ulike spesielle bonuser og ekstraspill i Epic Monopoly II. Vi skal rekke å se på noen av dem nå.

Gevinstlinjer og innsatser

Valget for å endre innsats er en anelse gjemt unna på Epic Monopoly II. Det må hentes frem i menyen på venstre side. Når det vel er fremme, kan du endre innsatsen innenfor et stort spenn fra 0,01 til 1,0 per linje. Epic Monopoly II har 100 gevinstlinjer, så her er det nok linjer å få mange gevinster fra. Husk også at wild-symbolet i Epic Monopoly II er symbolet «Epic Wild».

Tema basert på brettspillet

Epic Monopoly II er gjennomgående velgjort med flott grafikk og gode gjengivelser av de ulike temaene fra spillet Monopol. Alt fra symboler og bakgrunner til ekstraspill og bonuser er bygget opp rundt Monopol-temaet. Noen av de mer kompliserte bonusfunksjonene tar med seg komponenter som lykkehjul og terninger fra spillet. Det hadde vært lett å ta snarveier her, men her er det virkelig lagt ned arbeid.

Mer om funksjoner

Som nevnt har Epic Monopoly II to seksjoner, både det vanlige med fem hjul og fire rader, men også området for «Colossal» med fem hjul og hele tolv rader. Til sammen snakker vi om 100 gevinstlinjer å holde orden på, så her er det nok av muligheter til å vinne. Det er ikke mulig å velge hvor mange gevinstlinjer du skal spille på, men du kan velge antall spinn.

Epic Monopoly II har en RTP (Return To Player, som betyr hvor stor prosent av innsatsen som kommer tilbake til spilleren i det lange løp) på omtrent 96 %. Det er en ganske bra RTP. Det finnes høyere, men også mange lavere. Symbolene som gir gevinst i spillet er mange klassiske Monopol-brikker, alle laget etter den opprinnelige Monopol-versjonen og estetikken fra 20-tallets USA. Stilfullt og passende til en spilleautomat.

Bonuser

Epic Monopoly II har en rekke bonusfunksjoner, her skal vi bare skrape litt på overflaten. Til å begynne med kan vi nevne «Epic Wild»-symbolet, som er wild-symbol i Epic Monopoly II, men det kan ikke erstatte Monopol-spillebrettet, som er scatter-symbolet som trigger bonus-spill. Når du får tre eller flere bonus-symboler, starter en artig runde med det som heter «Epic Wheel Bonus» med store sjanser for gevinst.

I denne modusen spiller du også med multiplikatorer. Hvis du for eksempel får fire bonus-symboler, er multiplikatoren ti og hvis du får seks er multiplikatoren hele 100 ganger. Utover dette bonusspillet finnes det en «Epic Chance Bonus», der du kan vinne både opptil 500 ganger innsatsen, men i tillegg vinne gratisspinn eller mulighet til å spille i den tredje bonusfunksjonen, som heter «Around the Board Bonus»

I modusen «Around the Board Bonus» får du virkelig følelsen av å spille det tradisjonelle Monopol-brettspillet. Her får du slå med terning og kan vinne en rekke ulike gevinster, alle med tema fra Monopol-spillet. Du vil finne mange av de ulike hendelsene på et vanlig Monopol-spillbrett her, og de vil gi deg ulike former for gevinster som ganger innsatsen din eller du går til videre spill.

Fordeler

En av de store fordelene med Epic Monopoly II er de fantastisk detaljerte gjengivelsene av Monopol-brettspillet. Det gjør det virkelig morsomt å spille sammenlignet med enklere automater. Det ekstra store spillområdet med ekstra hjul gir Epic Monopoly II en ny dimensjon. Dessuten er de ulike bonusmulighetene og ekstraspillene veldig detaljerte og vil gi alle spillere, både nye og erfarne, en ordentlig spennende og variert utfordring.

  • Svært god gjengivelse av Monopol-brettspillet
  • Varierte og kreative ekstraspill

Ulemper

Læringskurven er kanskje noe høy i Epic Monopoly II, hvis du kommer fra enkle standard spilleautomater. Det er ikke en automat som du bare spiller noen runder på for å gå videre til noe annet, da vil du sannsynligvis bli veldig forvirret og ikke få veldig mye ut av de ulike ekstraspillene. Noen skulle kanskje si at det til og med er litt for mye animasjoner og grafikk.

Oppsummering

Williams Interactive har gjort en ordentlig jobb med Epic Monopoly II. Det hadde vært lett å ta en eksisterende spillmotor og bare lage noen enkle animasjoner eller effekter relatert til Monopol på toppen. Men i Epic Monopoly II får du faktisk en rekke ulike funksjoner, som er unike for denne automaten og virkelig gjør det verdt å bruke tid på den. Kast terningen og se hva som skjer.

June 2021
M T W T F S S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30